Voegen

tegels voegen

De keuze voor het soort voegwerk is afhankelijk van het aantal tegels en het uiterlijk van uw tegelwerk. Het is belangrijk dat u van te voren kiest wat voor soort voegwerk u wilt gaan gebruiken.

Voegen door een echte ambachtsman

Voegen is een vak apart en bepaalde voegsoorten kunnen alleen uitgevoerd worden door een echte ambachtsman. Een voorbeeld hiervan is een snijvoeg of knipvoeg. Dit is een traditionele manier van voegen en de voegrand ligt op de gevel. De voeg wordt aan de boven of achterzijde afgeknipt of gesneden. Vandaar de naam snijvoeg of knipvoeg. De manier van voegen vraagt om uiterste concentratie en is daardoor alleen mogelijk door een echte expert.

Een verdiepte voeg in de badkamer

Vaak wordt er gekozen voor een verdiepte voeg omdat de steen op de voorgrond komt door de voeg. In een badkamer wordt er niet snel gelet op de voegen, maar wel op de stenen. Met een verdiepte voeg komt de steen iets naar voren waardoor de steen extra goed opvalt. Een ander voordeel is dat de stenen sneller droog worden met een verdiepte voeg. Dit is een extra reden om de voeg te gebruiken in een badkamer.

Overleg met uw tegelzetter

Voor het voegen kunt u altijd het beste eerst overleggen met uw tegelzetter. Afhankelijk van de ruimte hebben bepaalde voegen hun voordeel. Een tegelzetter heeft de ervaring om u als geen ander het juiste advies te geven over het soort voeg. Overweegt u om het voegen uit te besteden aan een professionele tegelzetter? Vraag direct via onze website een vrijblijvende offerte aan voor de mogelijkheden.

Offerte aanvragen

 
Tegelzetter Expres werkt alleen samen met specialisten die in bezit zijn van het Kluskeurmerk. U bent hierdoor verzekerd van kwaliteitscontrole op het werk en controle op de bedrijfsvoering van de aangesloten bedrijven.

Comments are closed.