Wandtegels

wandtegels

Net als vloertegels zijn wandtegels verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Er kan gekozen worden uit verschillende materialen zoals natuursteen en keramische wandtegels. Maar wanneer zijn wandtegels geschikt om als wandtegel te plaatsen?

Het verschil tussen wandtegels en vloertegels

Het is belangrijk om vooraf het verschil te weten tussen wandtegels en vloertegels. Zodat u niet voor verassingen komt te staan en u een vloertegel als wandtegel plaatst. Het eerste belangrijke verschil is de dikte van de wandtegels. Wandtegels zijn een stuk minder dik als vloertegels. Dit heeft te maken met de druk die ze te verdragen hebben. Op een vloertegel wordt gelopen en gesprongen en op een wandtegel niet. Een ander pluspunt aan wandtegels is dat water beter verwerkt wordt zoals in een badkamer.

Kleurverschillen bij wandtegels

Vooral bij natuursteen is het belangrijk om één partij wandtegels te kopen. Als u verschillende partijen wandtegels koopt dan kan er een groot kleurverschil ontstaan. De steen die gebruikt is in de wandtegel kan namelijk een andere steen zijn. Waardoor de wandtegels er anders uit zien. Let hier dus op bij het aanschaffen van wandtegels. Let er ook op dat u een aantal extra wandtegels aanschaft uit de eerste partij. Als er in de loop der jaren tegels sneuvelen dan heeft u altijd reserve tegels.

Wandtegels laten leggen

Het leggen van wandtegels is een zeer specifiek klusje en er moet rekening gehouden worden met verschillende aspecten. Als u overweegt om uw wand opnieuw te laten leggen dan kunt u het beste een tegeletter inschakelen. Via onze website kunt u vrijblijvend in contact komen met een tegelzetter. Wij sturen u een offerte toe van een tegelzetter bij u in de buurt. U kunt vervolgens zelf bepalen of u de tegels door onze tegelzetter laat plaatsen.

Offerte aanvragen

 
Tegelzetter Expres werkt alleen samen met specialisten die in bezit zijn van het Kluskeurmerk. U bent hierdoor verzekerd van kwaliteitscontrole op het werk en controle op de bedrijfsvoering van de aangesloten bedrijven.

Comments are closed.